Хампарцумян с ключов коментар за БНБ

Ако нещо върви, не го чупиш, каза председателят на Българския форум на бизнес лидерите

Хампарцумян с ключов коментар за БНБ | StandartNews.com

„Донякъде говори за институционална слабост, че в рамките на установения срок няма нито една нова кандидатура за управител на БНБ и трябва по-сериозно да се коментира вариант сегашният гуверньор Димитър Радев да остане на поста си."

Това мнение изрази в студиото на „Тази сутрин“ председателят на Българския форум на бизнес лидерите Левон Хампарцумян.

„Като че ли заради „шарения“ парламент не са могли да се разберат – на всичкото отгоре, това все пак е сериозна позиция, която изисква категорична подкрепа от достатъчно много хора“, допълни той.

По думите му сред коментираните в медиите имена има „1-2 имена, които са впечатляващи, но пък те си имат друга хубава работа някъде“, но и „амбициозни хора, но не непременно напълно подготвени за това“.

Поради тази причина според Хампарцумян е странно, че не се обсъжда Радев да запази поста си: „Ние имаме един човек с много сериозен опит и репутация във финансовите среди както в България, така и навън. Няколко пъти Global Finance го обявява за банкер от А категория“.

„На всичкото отгоре, законът позволява той да седи, докато му намерят заместник. Хубаво е да се замислят в тази посока – ако нещо върви, не го чупиш“, обобщи експертът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай