Четвъртък,

Хампарцумян с ключов коментар за БНБ

От: Агенция Стандарт -
3375
Хампарцумян с ключов коментар за БНБ
A
A
A

„Донякъде говори за институционална слабост, че в рамките на установения срок няма нито една нова кандидатура за управител на БНБ и трябва по-сериозно да се коментира вариант сегашният гуверньор Димитър Радев да остане на поста си."

Това мнение изрази в студиото на „Тази сутрин“ председателят на Българския форум на бизнес лидерите Левон Хампарцумян.

„Като че ли заради „шарения“ парламент не са могли да се разберат – на всичкото отгоре, това все пак е сериозна позиция, която изисква категорична подкрепа от достатъчно много хора“, допълни той.

По думите му сред коментираните в медиите имена има „1-2 имена, които са впечатляващи, но пък те си имат друга хубава работа някъде“, но и „амбициозни хора, но не непременно напълно подготвени за това“.

Поради тази причина според Хампарцумян е странно, че не се обсъжда Радев да запази поста си: „Ние имаме един човек с много сериозен опит и репутация във финансовите среди както в България, така и навън. Няколко пъти Global Finance го обявява за банкер от А категория“.

„На всичкото отгоре, законът позволява той да седи, докато му намерят заместник. Хубаво е да се замислят в тази посока – ако нещо върви, не го чупиш“, обобщи експертът.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички