Кемпински в Банско е  най-добрият ски хотел 

Наградата бе връчена на церемония в Кицбюел

Кемпински в Банско е  най-добрият ски хотел  | StandartNews.com

 

Кемпински Хотел Гранд Арена Банско спечели престижната награда за „Най-добър ски хотел на България“ от Световните ски награди 2018 г. Бляскавата церемония по награждаването се състоя в събота, 17 ноември, по традиция в хотел A-Rosa в известния австрийски ски курорт Кицбюел. 

Най-дългоочакваната вечер за международната ски индустрия събра топ мениджъри и пазарни лидери от Европа, Азия, Австралия, Северна и Южна Америка. Официалният прием бе част от специално организираната за всички участници тридневна програма от интересни активности и занимания. Сред поканените ВИП гости на червения килим бе и генералният мениджър - Наталия Каширская, която имаше удоволствието лично да приеме почетната статуетка от името на хотела.

„За мен е изключителна чест да бъда част от това великолепно събитие и да приема приза за „Най-добър ски хотел на България“ каза госпожица Каширская. "Бих искала да благодаря на всички, гласували за нас за тяхното признание и на целия екип, разбира се, за тяхната всеотдайност и отличните резултати. И тази година сме радостни, че освен Кемпински Хотел Гранд Арена Банско, бе награден отново и курортът Банско, отличен за шеста пореден път за „Най-добър ски курорт на България“. Вярвам, че тези международни отличия допринасят допълнително за утвърждаването на хотела като лидер в предлагането на луксозно ски изживяване и на курорта като водеща ски дестинация с отлично съотношение цена-качество.“

Наред с това постижение, Банско печели все по-голяма популярност в световен мащаб. Известният още като зимна столица на Балканите ски курорт е бил домакин на пет Световни купи по ски и на две Световни сноуборд купи през 2017 г. и 2018 г. 

От 22 до 24 февруари 2019 г. Банско и Кемпински Хотел Гранд Арена Банско отново ще посрещнат световния ски елит за предстоящата Световната купа по ски за мъже, която се радва на огромен интерес и очаквано повишава все повече интереса към курорта. 

Тази година бе много успешна за Кемпински Хотел Гранд Арена Банско, който само преди няколко дни бе награден за трети път и за „Най-добър спа център на хотел в България“ (Bulgaria’s Best Hotel Spa) от Световните спа награди (World Spa Awards). По-рано тази година хотелът спечели също и една от най-желаните награди в хотелиерския бизнес от Световните туристически награди (World Travel Awards), а именно за „Най-добър хотел на България за 2018 г.“ (Bulgaria’s Leading Hotel). Наред с всички тези призове от световен ранг, хотелът е отличен осем години поред с Удостоверение за върховни постижения (Certificate of Excellence) от TripAdvisor и е шесткратен носител на TripAdvisor Traveller’s Choice награда ежегодно от 2013 г. до 2018 г. Кемпински Хотел Гранд Арена Банско се подрежда също на първо място в категорията „Топ 25 Луксозни хотели в България“ в класацията на TripAdvisor за 2018 г.

Създадена през 1897 г., „Кемпински” е най-старата верига за луксозни хотели в Европа. 
В момента портфолиото на „Кемпински” включва 76 петзвездни хотела и резиденции в 34 страни и продължава да добавя нови в Европа, Близкия Изток, Африка, Азия и Америка. 
Портфолиото включва исторически сгради, лайфстайл хотели, удостоени с множество награди, известни курорти и престижни резиденции. Всеки хотел предлага качеството, което гостите очакват да намерят, съчетано с културните традиции на съответния регион. Кемпински е един от основателите на Global Hotel Alliance (GHA), най-големия алианс от независими хотели в света.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай