Къде и как да купя Биткойн и други криптовалути в България

Биткойнът постави началото на съвременните криптовалути през 2009 г.

Къде и как да купя Биткойн и други криптовалути в България | StandartNews.com

Биткойнът постави началото на съвременните криптовалути през 2009 г., когато се появи като модерен интернет базиран заместител на емитираните от държавата валути. Ентусиастите на Биткойн тогава и сега с нетърпение очакват деня, в който биткойн може да се използва толкова широко и лесно, колкото конвенционалните евро, долари и франкове. Крипто общността дори си има собствен лаф за дигиталното бъдеще: "да си купиш чаша кафе с Биткойн."

Е, днес това не е толкова практично. Но Биткойн откри своята полезна употреба: като средство за инвестиране. Ограниченото предлагане и голямото търсене на Биткойни доведе до шокиращо покачване на цената на валутата. През 2011 г. един Биткойн струваше само 1 евро. Десет години по-късно, цената надхвърли 59 000 евро. В исторически план темпът на нарастване на цената на Биткойн надминава тази на цените на златото, акциите, пазарните индекси и други форми на инвестиции. Това е една от причините толкова много хора да искат да научат как да инвестират в Биткойн.

Без значение дали търсите да закупите криптовалута за електронен магазин, като инвестиция, или за достъп до блокчейн-базирана игра, или финтех приложение, вие трябва да намерите сигурна, надеждна и лесна за използване платформа за извършване на транзакции с ясни инструкции за това как да започнете.

Къде да купя биткойн и други криптовалути Първата стъпка е да изберете крипто платформа. В интернет съществуват стотици борси и платформи за криптовалути. Всяка от тях е предназначена да обслужва определен тип купувач.

Къде да купя Биткойн и други криптовалути

Първата стъпка е да изберете платформа за криптовалути. В интернет съществуват стотици борси и платформи за криптовалути. Всяка една от тях е създадена за да обслужва различен вид купувачи.

Голяма част от най-големите борси за криптовалути са ориентирани към нуждите на експерти, които са потопени в света на криптовалутите: познават блокчейн технологията, умеят да конфигурират криптографията с публичен ключ с портфейли на трети страни и се чувстват комфортно да работят директно с разпределената база данни, която записва транзакциите с Биткойн. Когато тези експерти решат от къде да купуват BTC, те са доволни и от борси без много екстри.

Тези платформи са чудесни за инвеститорите на пълен работен ден и със силни познания в сферата на технологиите, които предпочитат да управляват всички аспекти на транзакциите в криптовалути. Но експертите твърдят, че за повечето хора е по-добре да се възползват от попечителска платформа, която извършва цялата сложност на блокчейн транзакциите от името на инвеститора и вместо него. Kriptomat е специално създадена за да подпомага хората, които нямат времето и интереса да се превърнат в експерти по блокчейн технологията и криптирането с публичен ключ. С Kriptomat вие можете да създадете акаунт и да направите първата си покупка в рамките на минути. Уебсайта и мобилните приложения съчетават лекотата на работа с отлична поддръжка и лесен достъп до усъвършенствани инструменти за инвестиране - такива, които са достъпни само за най-големите клиенти на традиционните инвестиционни банкери.

Kriptomat поддържа Bitcoin, Ethereum, Shiba Inu и още стотици криптовалути. Можете да направите покупката си, като използвате избора си от повече от дузина поддържани фиатни валути на 20+ езика. Десетки хиляди потребители в Словения, в ЕС и по целия свят правят тази уникално сигурна и лесна за използване платформа свой крипто дом.

Предимството на Kriptomat

Всяка сериозна платформа за криптовалути обръща сериозно внимание на сигурността си, но никоя от тях не може да се сравни с репутацията на Kriptomat. Това беше първата сертифицирана по стандарта ISO 27001 платформа в Европа за сигурност на данните. Финансовите средства на потребители се съхраняват в офлайн портфейли, които са поддържани от най-надеждния доставчик на попечителски услуги в индустрията. Уебсайта на Kriptomat и мобилните приложения са тествани от бели хакери. Всеки потребител минава през задълбочена процедура за проверка на самоличността, която е съобразена с регулациите на ЕС.

Спазването на местните закони и международни разпоредби е задължително. Kriptomat отговаря на държавните регулации и следва най-добрите практики на всеки пазар, на който извършва дейност. Екипът отговорен за това извършва трудната работа да подсигури на потребителите конфиденциалност по време на инвестиране.

Освен това, Kriptomat осигурява удобен достъп до повече от 350 популярни и внимателно проверени криптовалути. Каквото и да търсите - ще го откриете. И в Kriptomat вие получавате повече от просто актуалните цени. Вие също ще намерите детайлна история на движението на цените и инструкции как да купите BTC и други криптовалути, включително информативни видеа, които ви превеждат през целия процес.

Отвъд тези базисни изисквания, Kriptomat има своите уникални силни страни, които обясняват успеха му сред българските купувачи на криптовалута.

Kriptomat е отдаден на това да е най-лесна платформа за покупка, продажба и съхраняване на крипто, както за нови, така и за опитни потребители. Обслужване на клиенти от най-висок клас, обширни спомагателни файлове и рационализиран потребителски интерфейс са нещата, които правят инвестирането в криптовалута в Kriptomat толкова лесно. Можете да настроите своя акаунт и да потвърдите самоличността си толкова бързо, че ще можете да извършите своята първа покупка в рамките на минути. Kriptomat е толкова отдаден на ангажимента си да създаде лесна за употреба платформа, че неговите инженери са изучавали видеа с доброволци, които влизат за първи път, от цяла Европа, за да идентифицират задачите, които отнемат твърде много време, или инструкциите, които не са достатъчно ясни.

Kriptomat осигурява опростен достъп до модерни инструменти за инвестиране. Ценовите сигнали ви пращат известие, когато дадена валута, която следите има големи промени в цената. Повтарящите се покупки ви дават предимството за осредняване на цената, мощна стратегия одобрена от финансови съветници, експерти в тази сфера. Автоматизираната функция за покупка и продажба ви позволява да насрочите транзакции да бъдат извършени при достигане на предварително зададени стойности.

Тези предимства идват в комбинация с конкурентни такси за транзакция, голяма възвращаемост в спестовни акаунти и други функции, които да направят Kriptomat предпочитания избор за крипто потребителите и инвеститорите в България и по света.

Как да купя Биткойн и други криптовалути

Регистрирането на акаунт в платформа с отлична репутация не е толкова просто като избиране на име и парола. Kriptomat спазва разпоредбите на ЕС, които изискват от вас да удостоверите самоличността си, предоставяйки копие от издадената ви от правителството лична карта и евентуално други документи, удостоверяващи самоличността ви. Тези правила за познаване на клиента се изискват по закон от платформите за криптовалути, които спазват разпоредбите за борба с изпирането на пари на международното законодателство в областта на електронната търговия.

В някои платформи, проверката на самоличността е сложен процес, който може да отнеме дни, дори седмици. В Kriptomat, това е прост процес, който може да бъде завършен за минути.

Уебсайтът или мобилното приложение ще ви накарат да въведете идентификационните си данни и да качите снимка с висока резолюция на своята лична карта/паспорт. Указанията ви насочват към заснемане и качване на селфи - снимка, която съответства на снимката в личната ви карта. Самоличността ви ще бъде проверена в рамките на няколко минути.

Следващата стъпка е да финансирате акаунта си, за да можете да купувате биткойни и други криптовалути. Сред най-разпространените опции са кредитни и дебитни карти, банкови преводи и услуги за парични преводи като Neteller и Skrill. Като цяло, кредитните и дебитните карти са най-бързия и лесен начин, но Kriptomat ви предлага и множество други опции, изцяло за вашето удобство.

Всичко започва, когато влезете и натиснете “Купуване и Продаване”. От съображения за сигурност, Kriptomat изисква влизане за всяка транзакция. Изберете бутона за купуване и посочете биткойн, или друга криптовалута, която искате да купите.

След това Kriptomat ще изобрази всички методи за плащане. Можете да извършите покупката с активи, които сте депозирали чрез SEPA трансфер, или да изберете плащане чрез Visa, или Mastercard.

Посочете колко криптовалута искате да купите. Имайте предвид, че не е нужно да купувате цяла монета. Можете да закупите Биткойн за 100 евро веднага, въпреки, че един Биткойн струва много повече. Натиснете “Преглед на транзакцията”, за да прегледате детайлите около покупката си, включително таксите по транзакцията. Когато се уверите, че детайлите са правилни, натиснете “Продължи към плащане”. 

Ако използвате кредитна, или дебитна карта, която не сте използвали преди, ще бъдете помолени да предоставите информация за картата: вашето име, номера на картата, срока на валидност и трицифрения CVV код за сигурност. Кликнете върху “Плащане” и транзакцията ще бъде препратена към банката, която е издала картата ви. Може да бъдете помолени от банката си да потвърдите покупката си.

И това е всичко. Проверете страницата на акаунта си и в рамките на секунди ще видите, как криптовалутата се появява във вашия акаунт в Kriptomat.

Вече сте напълно инструктирани как да закупите биткойн в България.

Всичко започва с една проста стъпка

С Kriptomat, вие можете да започнете да инвестирате бързо и лесно. Kriptomat е напълно лицензиран и регулиран, също така предлага множество достъпна информация и потребителска поддръжка от най-висок клас, която откликва бързо. Модерните инструменти за инвестиции, като автоматизираната търговия и повтарящите се поръчки, са достъпни само с един клик.

Мисията на Kriptomat е представена в твърдение от три думи, които се появяват на много от страниците на платформата: Всеки заслужава криптовалута. 

В Kriptomat това е повече от мото. Това представя вдъхновяваща отдаденост към бъдеще, където предимствата от употреба и инвестиране на криптоваута , са споделени по целия свят, напълно електронно бъдеще, което е свободно от забраните и високите такси на банките и финансовата индустрия. Kriptomat работи тази мечта да стане реалност, потребител, след потребител. 

Криптовалутите като Биткойн имат потенциал да дадат финансова независимост и свобода на волята на милиарди хора по света. Можете да се присъедините към крипто революцията и да се възползвате от предимствата на тази вълнуваща финансова възможност днес. Създайте безплатен акаунт в Kriptomat и разгледайте опциите. По-бързо и по-лесно е отколкото смятате.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай