Kaufland с отличия за „Зелена инвестиция“ и „Зелена инициатива“

Компанията е ESG лидер в ритейла в престижния конкурс„Най-зелените компании в България“

Kaufland с отличия за „Зелена инвестиция“ и „Зелена инициатива“ | StandartNews.com
  • Kaufland е ESG лидер в ритейла в престижния конкурс„Най-зелените компании в България“
  • Компанията спечели две първи места за зелените си политики в категориите „Зелена инвестиция“ и „Зелена инициатива“

Kaufland България беше обявена за ESG лидер в ритейл сектора и получи признание за свои инвестиционни и иновативни проекти в полза на околната среда и климата в тазгодишното издание на престижния конкурс „Най-зелените компании в България“ на b2b Media.

На награждаващата церемония на надпреварата компанията получи две първи места в категориите „Зелена инициатива“ и „Зелена инвестиция“, беше отличена като ESG лидер в ритейл сектора и заслужи признание за усилията си в подкрепа на „зелените“ образователни инициативи. 

Kaufland България стана ESG лидер в ритейла заради последователните си и дългосрочни политики в полза на околната среда и обществото и многобройните си мерки и проекти с конкретен принос за хората и природата на България. Сред примерите са инвестиции за модернизация на съществуващи обекти и изграждане на нови според последните екологични стандарти, развитие на устойчивия асортимент и партньорствата с българските производители, инвестиции в професионалното и личностно развитие на екипа на компанията, подкрепа за образователни инициативи и грижа за децата. Само в рамките на последните две години компанията отчита значими резултати от целевите действия по отношение на ефективно използване на ресурсите, намаляване на екологичния отпечатък и насърчаване на клиенти, партньори и доставчици към поведение, свързано с опазване на околната среда.

В категория „Зелена инвестиция“ първо място спечели „зеленият“ хипермаркет на Kaufland. Това е поредното отличие за обекта на веригата в столичния квартал „Горубляне“. От първата копка той е изграден с мисъл за околната среда.

Като „Зелена инициатива“ на България беше обявена подкрепата на Kaufland България за 31-вата Българска Антарктическа експедиция. Веригата подкрепи българските полярни изследователи в контекста на своята климатична стратегия и стана първият български ритейлър, стигнал до  Южния полюс.

Поредното отличие, което компанията заслужи, е в категория „Зелена образователна инициатива“ за подкрепата за реализацията у нас на Panda Labs - образователната програма на WWF, чиято цел е да повиши знанията и компетенциите на младите българи в сферата на „зелените“ иновации и предприемачество, и така да ги подготви за бързо променящия се свят.

Kaufland България е неколкократен носител на наградата „Най-зелена компания“ в България и традиционно е сред участниците с най-много награди в този конкурс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай