Kaufland подкрепя стартъп идеи в хранителната индустрия

Новият проект на Launchlabs Sofia- Future Verticals стартира набиране на кандидати

Kaufland подкрепя стартъп идеи в хранителната индустрия | StandartNews.com
  • Новият проект на Launchlabs Sofia- Future Verticals стартира набиране на кандидати за хранителната индустрия

Kaufland България става основен партньор на най-новата FoodТech акселераторска програма за стартъп идеи - Future Verticals. Нейната цел е да подпомогне развитието, валидирането и реализирането на най-обещаващите идеи и компании, които ще определят бъдещето на хранителния вертикал у нас. Програмата се реализира от Launchlabs Sofia и е насочена към стартъп проекти във фаза на прототип или по-нататъшен етап от развитието им. Партньорството с най-големия ритейлър у нас е част от политиката на Kaufland за подкрепа на стартиращи български компании, която веригата реализира приоритетно през последните години, както на ниво продуктов асортимент, така и на ниво развитие на своята One Stop Shopping концепция.

„Подкрепата на български стартиращи компании е нещо, което се стремим да развиваме с приоритет. Отворени сме към всякакви добри идеи, които кореспондират с различните аспекти на нашия бизнес – както с разширяване на продуктовия ни асортимент, така и с обогатяване на партньорската ни мрежа. Доказваме непрекъснато готовността ни да имплементираме разнообразни иновации и в този смисъл очакваме с огромно нетърпение финала на Future Verticals“, коментира Кремена Георгиева, мениджър „Корпоративни комуникации и CSR” в Kaufland България.

Акселераторът Future Verticals е насочен към компании с фокус върху растителни и алтернативни протеини, устойчиви опаковки, намаляване на хранителния отпадък, прецизно земеделие и анализ на данни, технологии за смарт земеделие, електронна търговия и други категории на в сферата на FoodTech и AgTech. Компаниите в тези и други категории на FoodTech и AgTech могат да кандидатстват за участие в програмата до 6-ти май на посочения линк.

В програмата ще се включат над 50 ментори с доказан опит в развитието на успешни компании, експерти в научните разработки, фондове за рисков капитал, утвърдени корпорации, водещи скалиращи компании и тинк-танкове. Те не само ще споделят с участниците разнообразна експертиза, познания и практически съвети, а и ще подкрепят избраните в програмата стартъпи в развитието и валидирането на техните идеи.

“FoodTech e един от най-обещаващите вертикали, в който тепърва ще се създават иновации у нас. Ние искаме да ги насочим в правилната посока, като ги подкрепим с безупречна програма за иновации, уникална мрежа от ментори, възможности за инвестиции и тестване в реална среда. Вярваме, че българските предприемачи могат да надскочат технологичната дефиниция за иновации и да предложат новаторски FoodTech и AgTech решения, които допринасят за здравето на хората и природата”, споделя Елина Желева, управляващ директор на launchlabs Sofia.

Активната част на програмата ще протече в периода юни-септември. Участниците ще имат възможност да черпят знания и опит в областта на пазарните проучвания, финанси, продажби, ценови политики, брандинг и маркетинг, прототипиране и представяне пред инвеститори. Предвиждат се много възможности да нетуъркинг, свързване с подходящи ментори за индивидуална работа, поглед зад кулисите на работещи лаборатории за иновации, а също и интензивен хакатон за ко-иновиране.

Акселераторът Future Verticals ще завърши с демо ден, на който екипите ще представят своите проекти пред потенциални инвеститори.

Проектите с най-висок пазарен потенциал могат да получат дялово финансиране между 20 и и 200 хиляди евро от страна на фонда за рисков капитал Витоша Венчър Партнърс - ключов стратегически партньор в проекта. Сред менторите има и ангел инвеститори.

Повече информация за дейностите и възможностите на програмата, партньорите, менторите и екипа, може да намерите тук.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай