Петък,

Kaufland България намалява шума от дейността си

От: Стандарт -
1081
Kaufland България намалява шума от дейността си
A
A
A

Изцяло нова технология, разработена специално за зеления ритейлър Kaufland България, заменя конвенционалните охладителни системи на хипермаркетите и изцяло премахва шумовото замърсяване от тяхната дейност. Новата климатично-охладителна система (KKV) за охлаждане и отопление на магазините, използва изцяло отпадъчната енергия от хладилните инсталации. По този начин Kaufland България премахва от покривите на своите филиали охладителните агрегати (чилъри) за студен въздух, като една от целите на иновацията е насочена към драстичен спад в шумовото замърсяване.

„Шумовото замърсяване е огромен проблем в големите градове. Именно в тази връзка, всяко усилие в посока намаляване нивата на емитирания шум, допринася за значително подобряване на средата, в която живеем. За нас в Kaufland България подобряването на отделните компоненти на средата е мисия, по която работим ежедневно. В някои от новите филиали които предстои да изградим, се предвижда и монтаж на специални хладилни машини, чиято функционалност отново е насочена към още по-голям спад в нивата на емитирания шум“, коментира енергийният мениджър на Kaufland България Иво Василев.

В допълнение към замяната на конвенционалните охладителни системи с новата климатично-охладителна система на Kaufland, в товаро-разтоварителните зони и около външни охладителни агрегати на хипермаркети, разположени в близост до жилищни сгради, са изградени допълнителни шумоизолиращи стени и специални прегради, които допълнително намаляват генерирания шум при товаро-разтоварни дейности.

Освен мерки срещу високите нива на шум, в последните няколко години Kaufland България внедрява редица мерки, насочени към опазване на отделните компоненти на околната среда. Сред тях са преминаването към енергоспестяващо LED осветление, подмяна на хладилния агент с нискоемисионен, оборудване на хипермаркетите с бързозарядни станции за електрически автомобили, използване на сгъваеми палети в Логистичния център и т.н.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com