Карлсберг пусна нова линия за кен опаковки в България

Линията ще обслужва изцяло производствените нужди на компанията

Карлсберг пусна нова линия за кен опаковки в България | StandartNews.com

Карлсберг България откри собствена линия за кен опаковки от 0,5 л в пивоварната си в Благоевград.

Линията ще обслужва изцяло производствените нужди на компанията и ще спомогне за създаването на нови работни места – до 10 само през първата година. Проектът, в който Карлсберг България инвестира повече от 23 милиона лева, ще допринесе също така за регионалното и икономическото развитие на града.

На откриващото събитие присъстваха заместник-министърът на икономиката и индустрията Ирина Щонова, кметът на Община Благоевград Илко Стоянов, посланикът на Дания в България Йес Брогорд Нилсен, областният управител на Благоевград Стоян Христов, медии, представители на Съюза на пивоварите в България, Българска Стопанска камара, Българска агенция за инвестиции и др.

„Инвестициите в нови технологии са не просто стимул за заетостта и икономиката в региона, но и начин да привлечем квалифицирани кадри и да ги стимулираме да останат и да работят за бъдещето на страната. Вярвам, че успехът се гради чрез личен пример и чрез споделената отговорност да постигаме повече!“ – каза по време на събитието зам.-министър Щонова.

„Поздравявам ви като един от големите работодатели в региона, защото благодарение на тази инвестиция ще бъдат открити нови работни места, а хората в града ще продължат да се наслаждават на бира, създадена по най-високите международни и национални стандарти за качество“ – допълни и кметът на Благоевград Илко Стоянов.

„Бизнесът е двигателят за развитието на местните региони и за привличането на инвестиции, които са важен стимул за гарантирането на икономически ръст и дългосрочна стабилност.“ – допълни и областният управител на Благоевград Стоян Христов.

„Бих искал да ви поздравя за амбицията да се развивате, защото това е начинът да запазите своите водещи позиции и да продължават да сте лидер на пазара. Похвално е, че се стремите да гледате към бъдещето, с цел да предоставяте на потребителите си високо качество и неизменно добър вкус“ – каза Йес Брогорд Нилсен, посланик на Кралство Дания в България.

„Благодаря на всички колеги, които със своите ежедневни усилия и постоянство спомогнаха за реализацията на този мащабен проект. Тази линия ще ни позволи да произвеждаме бира в кен опаковки тук, в България, вместо да ги внасяме от съседни страни. Планираме в бъдеще да разширим локалното си производство и да продължим да обогатяваме портфолиото си от продукти.“ – коментира Изпълнителният директор на Карлсберг България Войчех Жабински.

По време на събитието, гостите имаха възможност да разгледат производствената база на компанията, както и да наблюдават работата на новата линия за кен опаковки и процеса по създаване на бира.

Сградата, в която се помещава кен линията, е с размери 3800 квадратни метра. Линията е с производителност 40 000 кена на час, като има техническите възможности за различни видове вторични опаковки Проектът е изпълнен за година и половина и ще позволи производството на бира и сайдер в опаковки от 0.5 л.

За проекта си по изграждането на кен линията Карлсберг България получи отличие за устойчив бизнес от тазгодишните награди „Инвеститор на годината“, организирани от Българска агенция по инвестициите. Конкурсът има за цел да отличи водещите инвестиции в икономическото и бизнес развитие на страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай