Кампанията на топлофикация за дистанционно отчитане продължава

Чрез уредите с дистанционно отчитане клиентите сами следят и управляват консумацията на топлоенергията всеки месец.

Кампанията на топлофикация за дистанционно отчитане продължава | StandartNews.com

"Топлофикация Велико Търново": Чрез уредите с дистанционно отчитане клиентите сами следят и управляват консумацията на топлоенергията всеки месец

С модерните устройства не се налага инкасаторите да ни посещават, отпадат прогнозните и изравнителни сметки

„Топлофикация – Велико Търново“ продължава информационната си кампания относно преминаването към дистанционен начин за отчет на топлинна енергия. "Монтирането на новите устройства цели да оптимизира разпределението на разходите за отопление и гореща вода. Същевременно ще се въведе много по-точен начин за отчитане на изразходваните гореща вода и топлинна енергия в сравнение с досегашните прогнозни сметки.", заявиха от дружеството. Оттам уточниха, че за клиентите, които до момента не са монтирали уреди с дистанционен отчет, българското законодателство предвижда задължителното поетапно преминаване към този начин за отчет на показанията от разстояние. Тук попадат всички топломери, уреди за индивидуално разпределение и водомери за топла вода.", добавиха от предприятието.

„Крайният срок за поставяне на дистанционните устройства е до 2027 г. ", подчертаха от топлофикацията във Велико Търново. „За преминаването към дистанционен отчет е нужно в сгради етажна собственост да бъде взето решение на Общото събрание, което след това се депозира при съответната фирма за дялово разпределение, обслужваща сградата“, уточни инж. Димитров.

"Има няколко основни предимства на този нов начин за отчет на потребената топлинна енергия. Едно от тях идва от самото наименование "дистанционно". Отчитането на показанията на топломерите и водомерите се извършва от разстояние. В настоящите условия на пандемия снемането на данните без влизане вкъщи на външни лица е начин за предпазване от коронавируса.", посочиха от дружеството. От топлофикацията подчертаха друго важно предимство на модерните уреди, а именно, че с тях самото измерване е ежемесечно. "По този начин сметките, които клиентите плащат, не са прогнозни, а отразяват това, което човек си е изразходвал за месеца – колкото, толкова. Отпадат и изравнителните фактури след спирането на отоплението.", допълниха от дружеството. "Новите уреди трябва да са съобразени с изискванията на фирмата за дялово разпределение, която обслужва сградата. В противен случай устройствата могат да се окажат неработещи.", уточниха от предприятието.

От "Топлофикация Велико Търново" посочиха, че използват новите технологии, за да улеснят потребителите. "Ние ценим тяхното време, за това правим обслужването възможно най-лесно, бързо и удобно. Чрез уредите с дистанционно отчитане клиентите сами следят консумацията на топлоенергия всеки месец.", заявиха от дружеството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай