Петък,

Какво се случва със Стратегическия план за земеделие

От: Стандарт -
Какво се случва със Стратегическия план за земеделие
A
A
A

България ще поиска от Европейската комисия разрешение да внесе проекта си на Стратегически план за развитие на земеделието до 2027 г. със закъснение.

Съгласно еврорегламентите националният план трябваше да е готов до 1 януари 2022 година, но заради политическата криза трикратните парламентарни избори и дългото управление от служебно правителство , документът все още не е готов, а част от предложенията в него предизвикват остро недоволство сред  фермерите. Това  съобщи  за „Хоризонт“ съпредседателят на Националната овцевъдна асоциация Симеон Караколев.

„Съвсем недвусмислено ние изразихме позиция в самата тематична работна група, че за нас като държава е много по-добре да бъде изработено правилно и съответно да бъде по-добре прилагано. Има немалко държави членки, които също няма да бъдат готови с техните стратегически планове, така че ние няма да сме единствените, което вероятно е в наша полза“, каза Симеон Караколев.

На 21 декември е последното за тази година заседание на тематичната работна група, на което фермерите ще обсъждат една от най-спорните  теми, свързани с таваните на субсидиите.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички