Какъв е проблемът с банкнотите от 50 лева

Хората се питат какво става

Какъв е проблемът с банкнотите от 50 лева | StandartNews.com

За проблем при депозирането чрез банкомат на банкноти от 50 лева сигнализираха читатели на businessnovinite.bg. Те споделят, че при опит да депозират банкнота с този номинал в банкомат, устройството не я приема. 

Внимание! БНБ с важна информация за банкоматите 

Проверка на pirinsko.com показа, че това не се случва при банкомат на конкретна банка, а е масова практика в последните дни. Запитани банки казват, че по препоръка на БНБ банкоматите им не бива да приемат банкноти от 50 лева с емисия 2006 г. Последните няколко дни устройствата не са приемали никакви банкноти от 50 лева, докато настроят системите си.

Сега вече хората ще може да депозират купюри от 50 лева само с емисии 1999г. и 2019 г., но не и тези от 2006 г. Ако имате банкноти от 50 лева с емисия 2006 г., може да ги депозирате по сметка единствено на каса в някоя банка.

Проблемът може да е в настройките на техническото средство заради бума на фалшиви петдесетолевки. Наскоро стана ясно, че банкнотата от 50 лева вече е най-често фалшифицираната. От общо 253 неистински банкноти, хванати от БНБ за 3 месеца, 200 са с номинал 50 лева, показват данните на банката.

Това обаче е предположение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай