Кабинетът дава на концесия пристанище Несебър и Лом

Кабинетът дава на концесия пристанище Несебър и Лом | StandartNews.com

София. Правителството взе решение да даде на концесия пристанищата в Несебър и Лом, съобщиха от МС.

Срокът на двете концесии е 35 години, а концесионерите ще бъдат определени в открита процедура. Основен предмет на концесиите е извършване на пристанищни услуги, управление и поддържане в експлоатационна годност пристанищните терминали, а допълнителният предмет – частични строителни и монтажни работи, когато е нужно.

Бъдещият концесионер на пристанищен терминал Несебър трябва да направи задължителни инвестиции в размер не по-малък от 680 000 лв. без ДДС през първите 10 г. и поне 2,18 млн. лв. за целия срок на концесията. Концесионерът на пристанищен терминал Лом ще трябва да инвестира за първите четири години не по-малко от 6 375 000 лв., включително и разходите за закупуване на техника и активи на „Пристанищен комплекс Лом” ЕАД. Инвестициите от петата година до края на срока на концесията трябва да са над 16 062 000 лв.


Критериите за комплексна оценка на офертите, които ще бъдат подадени за пристанищен терминал Несебър са инвестиционно предложение (с относителна тежест 30%), бизнес предложение (с относителна тежест 15%), предложение за фиксираната част на годишно концесионно плащане (с относителна тежест 30%) и предложение за променлива част на годишното концесионно плащане (с относителна тежест 25%).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай