Известният икономист Рубини отсече: Криптото е измама

Той направи изявление на форума в Давос

Известният икономист Рубини отсече: Криптото е измама | StandartNews.com

"Буквално 99 процента от крипто е измама". Това заяви икономистът от Нюйоркския университет Нуриел Рубини. Той направи изявлението си по време на изява на Световния икономически форум в Давос, Швейцария.

В Давос се събира голяма част от елита на Запада. Влиятелни политици, милиардери, банкери и учени са гости на събитието.

"Пълна Понци схема и балон, който ще се спука", нарече още криптото известният експерт.

Нуриел Рубини отиде една стъпка по-далеч, като дори призова мнозинството от криптоинвеститорите да отидат в затвора, защото са "измамници".

Икономистът е известен с прогнозите си за края на света. Това е причината мнозина да го наричат "доктор Дуум". През 2022 години Рубини стана известен с друго изявление. В него икономистът обяви, че ни чака "дълбока и продължителна рецесия". Освен това той допълни, че "Третата световна война вече е започнала".

Рубини, който е консултант към конгреса на САЩ, има и редица критици.

Много известни икономисти обвиняват Рубини в несериозност и спекулативност, а голямата му популярност - като плод на "апокалиптичното психо-емоционално влияние върху масмедиите, Уолстрийт и европейските финансови центрове". Някои твърдят, че Нуриел Рубини се е "институционализирал" и превърнал в "международна търговска марка".

През 2006 година Рубини е един от малкото хора, предвидили икономическата криза от 2008 година, припомня dir.bg

  

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай