Изненада от Мъск. Нови функции в наследника на Туитър

Социалната мрежа с нови възможности

Изненада от Мъск. Нови функции в наследника на Туитър | StandartNews.com

Илон Мъск обяви днес, своите планове да въведе възможност за гласови и видео обаждания на онлайн платформата си Екс (X), известна по-рано като "Туитър" (Twitter), предаде ДПА. 

Новата функция ще бъде достъпна на айфони и смартфони с операционна система "Андроид" (Android), както и на персонални компютри и компютрите "Мак" (Mac) на "Епъл" (Apple), посочи Мъск, допълвайки, че няма да е необходимо въвеждане на телефонни номера. Платформата Екс е като "световен телефонен указател", написа милиардерът. 

Съобщението е в синхрон с плановете му да преобрази "Туитър", който купи за около 44 млрд. долара, в Екс - "приложение за всичко". 

Подобно универсални приложения са популярни в Китай, където хората например използват "УиЧат" (WeChat) за всичко - от организиране на задачи до парични трансакции.

С въвеждането на гласови и видеоразговори, милиардерът ще навлезе на пазар, на който вече работят "УатсАп" (WhatsApp), "Фейсбук Месинджър" (Facebook Messenger), а на всички устройства на "Епъл" компанията предлага собствената си услуга "Фейстайм" (Facetime).

Мъск първоначално не предостави подробности кога новата функция ще стане достъпна и дали с нея ще бъдат свързани допълнителни разходи. 

Откакто предприемачът придоби платформата през октомври миналата година, рекламните й приходи спаднаха наполовина, като той се концентрира повече върху бизнеса с абонаменти. Не е ясно и как ще бъде регулиран въпросът със защитата от "спам обаждания". В Екс потребителите обикновено следват множество хора, компании и организации, които не познават лично. Напоследък се съобщава за опити на онлайн престъпници да се свързват с потребители през фалшиви профили на известни марки като например авиокомпании, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай