Изборът на часовник – няколко ценни съвета

Какво трябва да знаете, за да се превърне вашата покупка на часовник във вълнуващо приключение?

Изборът на часовник – няколко ценни съвета | StandartNews.com

Изборът на часовник може и да ви се струва лесна работа, но всъщност това изобщо не е така. Не е толкова лесен, колкото изглежда на пръв поглед. Ако искате да разчитате на вашия часовник дълго време, а същевременно той да пасва перфектно на вашия стил, изборът трябва да бъде основан на няколко важни критерия. Какви са те, предстои да разберем сега.

Какво трябва да знаете, за да се превърне вашата покупка на часовник във вълнуващо приключение?

Преди да посетите любимия си магазин за маркови часовници, най-добре обмислете кога и при какви обстоятелства възнамерявате да носите вашия моден аксесоар. В крайна сметка часовникът не е просто нещо, което има едничката цел да ви държи информирани за времето, а е важен елемент от вашия аутфит. Един добре подбрал модел часовник би могъл да разкаже много за своя собственик, за неговите навици, хобита или характер. В този смисъл за часовника може да се мисли не просто като за обикновен аксесоар, а да гледате на него като на нещо, което отразява вашата личност, подобно на дрехите в гардероба ви или колата, която карате.

Преди всичко търсете функционалност

Разбира се, попадайки в магазин за маркови часовници първо трябва да обърнете внимание на моделите, които притежават желаните от вас функции. Например, ако търсите часовник спортен модел, по-добре е да изберете удароустойчив. В случай, че имате нужда от часовник за ежедневието, добре е да изберете такъв, който е с по-високо ниво на водоустойчивост.

Друг важен критерий за избор е цената - трябва да сте наясно колко точно пари сте готови да похарчите. Обикновено всички висококачествени продукти от световно известни марки имат по-висока цена, в сравнение с брандове, които не са толкова популярни. Името на марката, нейната популярност, история, имидж и, разбира се, репутация, няма как да не повлияят на цената.

Но пък и марковият часовник определено е по-надежден, затова повечето хора обичат да залагат именно на такива модели, които са представени от популярни производители. При тези часовници използваните материали задължително са с високо качество.

Сега да разгледаме най-популярните типове, които бихте срещнали в магазин за маркови часовници.

Небрежен часовник за всеки ден

Когато избирате часовник, който ще носите всеки ден и ще съчетавате с вашето ежедневно облекло, съсредоточете се върху цветовете и нюансите, които ще подхождат на вашия основен всекидневен гардероб. И, разбира се, важно е часовникът да отразява напълно вашата личност.

Струва си да се обърне внимание на големината на циферблата, както и основните му елементи: леснодостъпни ли са датата и деня от седмицата и другите допълнителни функции.

Важно е също така от какъв материал е изработена верижката на часовника. Кожата е практичен и лек материал, но не е устойчив на атмосферни влияния. Верижките от неръждаема стомана от своя страна са малко по-тежки, но не се плашат от вода. Можете също така да изберете гривна, изработена от титан - тя е лека, издръжлива и освен това хипоалергенна. Ако изберете силикон, то трябва да имате предвид, че такава каишка подхожда предимно на спортните модели.

Ако ще носите часовника всеки ден, тогава е добре той да бъде със среден размер, без остри ъгли и стърчащи елементи, които биха могли да ви причинят дискомфорт.

Часовник, тип спортен

Спортен часовник е добре да се избере в съответствие със спорта, който практикувате. Обикновено от тези модели се очаква да съдържат таймер, хронометър и други подобни функции, които да ви улесняват в тренировките. В случай, че тренирате водни спортове, то тогава обърнете внимание на нивото на водоустойчивост. За предпочитащите колоездене или лека атлетика пък е добре часовникът да може да показва максимален брой показатели по време на тренировка.

Луксозен часовник

Ако търсите такъв аксесоар, който на първо място да откроява вашата личност и да е неразделна част вашия образ, тогава може да разгледате модния сегмент на пазара на часовници. Не се страхувайте от експерименти с нюанси и размери, защото важно е само едно, а именно как се чувствате, носейки луксозния си часовник.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай