Четвъртък,

Италия зове: Война на Безос!

От: Редактор -
469
Италия зове: Война на Безос!
A
A
A

Италианските потребители са призовани от синдикати да не купуват от "Амазон" днес в подкрепа на стачкуващите 40 000 логистични работници заради работните условия, пише "Гардиън".

Това е първата стачка в Италия, която засяга цялата верига на снабдяване на американския гигант за онлайн търговия. В стачката участват работниците от складовете, логистичните центрове и шофьорите.

Според синдикатите мрежата за доставки на "Амазон" в Италия зависи от 40 000 работници, включително и тези, които работят в логистичното звено на компанията. Те представляват повечето от 9500 работници, които са с договори на пълно работно време.

Основните искания са свързани с натовареността на работата, дългия работен ден на шофьорите, свързаните с работата бонуси, ваучери за обяд и стабилизиране на временни договори.

Работниците и синдикатите призовават потребителите да спрат да купуват от "Амазон", докато тече стачката.

В писмо до потребителите от "Амазон" пишат, че компанията зачита правото на всеки да изрази позицията си и поставя на първо място работниците като им предлага безопасна и модерна работна среда, конкурентни заплати, които са сред най-високите в сектора.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички