Иракчани идват у нас на лечебен туризъм

Иракчани идват у нас на лечебен туризъм | StandartNews.com

Хасково. Пациенти от Северен Ирак ще идват на лечебен туризъм у нас. Вече се водят разговори с няколко от българските клиники за приема, съобщи председателят на Хасковската търговско-промишлена палата Янчо Янев. Основно се интересуват от кардиолечение и ортопедични медицински услуги, особено в частта за смяна на стави и поставянето на протези. Има сключен и един договор между иракска фирма и болница в София, потвърди Янев, но не пожела да конкретизира името на клиниката.

Хасковската палата е домакин на 76-членна делегация от Северноиракските градове Ербил и Сюлеймания и 4-милионния Мосул. По време на визитата си в България гостите са посетили няколко града, за да търсят възможности за бизнес партньорство.

Освен в сферата на здравеопазването, иракчаните имат интерес към износа на български авточасти и акумулатори, за което има сключен договор и със завод в Пловдив. А мандра от Първомай ще изнася топено сирене за област Сюлеймания в Северозападен Ирак.

Предстои посещение на бизнес делегация от Ирак и в Хасковски регион в края на тази седмица. На нея ще се търсят партньорства с български фирми в сферата на строителството и СПА туризма. На 25 км от областния град Хасково се намира община Минерални бани, която е прочута с уникалните си лековити извори, чийто аналог в Европа са само чешките Карлови вари.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай