Инж. Василев: За 2021 г. имаме още по-високи цели

Надяваме се, че ще успеем за вбъдеще да реализираме още големи проекти и инвестиции, каза специалистът

Инж. Василев: За 2021 г. имаме още по-високи цели | StandartNews.com

- Инж. Василев, какви цели „Топлофикация Плевен“ си постави през 2020 г. и каква е Вашата равносметка?

- Целите, които си поставихме за изпълнение през 2020 г., бяха насочени към повишаване на енергийната ефективност на „Топлофикация Плевен“, както и поддържане на нашите съоръжения и топлопреносната ни мрежа в изправност. Не на последно място се съсредоточихме върху увеличаване броя на клиентите ни и предоставяне на качествена услуга, каквото е именно централното отопление. Парното е по-евтино от другите му алтернативи и по-екологично за града, тъй като ние работим на природен газ. Извършили сме реконструкция и рехабилитация на абонатни станции и участъци от топлопреносната мрежа. Изградили сме нови абонатни станции и топлофикационни отклонения, захранващи новите ни клиенти.

- Какви са новите Ви проекти?

- През 2020 г. започнахме работа по проект за когенерираща мощност, която да замени старите парни котли на дружеството. С новата инвестиция очакваме да увеличим дела на комбинирано произвежданата енергия с високо ефективна и екологична технология, отговаряща на последните изисквания на ЕС.

Осъществихте ли някоя по-сериозна инвестиция в работещите съоръжения?

- Преди началото на отоплителния сезон беше извършен ремонт на газовата турбина, с който се осигури ресурсът й за нормална работа през следващите 50 хиляди работни часа. Турбината отговаря на европейските стандарти за подобен тип съоръжения. Модерна и автоматизирана. Управлението на турбината се извършва посредством операторска станция със специализиран софтуер от оператор.

Какви цели сте си поставили за 2021 година?

- Целите ни са насочени към повишаване на енергийната ефективност на дружеството, чрез реализиране на стартиралия през 2020 г. проект за изграждане на заместваща мощност, от една страна и от друга обслужването  на битовите клиенти. Повече екология и иновации. Завършване на проекти, чрез които ще развием нашата дейност в посока още по-качествено топлоподаване и заедно с него производство на чиста енергия. Разбира се, продължаваме с увеличаване броя на клиентите, реконструкция на съществуващи и изграждане на нови абонатни станции и топлофикационни отклонения. Надяваме се да надскочим постигнатото през 2020 г.  и да успеем за в бъдеще да реализираме още големи проекти и инвестиции.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай