Има ли тревога? Какво става с еврото

Най-ниско ниво от 5 години насам

Има ли тревога? Какво става с еврото | StandartNews.com

Европейските активи леко поскъпват и се оттласкват от 6 седмичното дъно, докато инвеститорите преценяват икономическите последици от спирането на доставките на газ от Русия, а „мащабните“ стимули обещани от Китай и поредицата корпоративни отчети подкрепиха настроенията на пазара. Това каза пазарният анализатор Анджела Фелисиано от Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водеща Вероника Денизова.

Доларът е около най-високото си ниво от почти 2 години. Еврото поевтиня до най-ниското ниво от април 2017. Това става след като Русия заяви, че спира доставките на газ за Полша и България. Цените на газа в Европа се покачиха, докато инвеститорите преценяват риска и други държави да понесат същия удар. Налице са тревоги заради по-нататъшен ръст на инфлацията и рязкото забавяне на икономиката.

Петролът надвиши $102 за барел. Опасенията, че Фед ще тласне най-голямата световна икономика към рецесия, тормозят пазарите от цяла седмица на фона на забавената активност в Китай заради наложената строга карантина, предаде bloombergtv.bg.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай