Икономист вижда остър проблем при предсрочни избори

Неприемането на държавния бюджет ще бъде сигурна стъпка към нови парламентарни избори

Икономист вижда остър проблем при предсрочни избори | StandartNews.com

Предстои актуализация на бюджета, но след раздора в управляващата четворна коалиция тя може да не се приеме. Според макроикономиста Гарабед Минасян ако не мине тази актуализация, практически държавата ще остане без бюджет, което не може да стане.

"Аз все пак си мисля, че нашите народни представители ще кандисат и ще се съгласят на някакъв компромис. В крайна сметка, политиката е компромис", посочи Минасян в интервю за БНТ.

Неприемането на държавния бюджет ще бъде сигурна стъпка към нови парламентарни избори, категоричен е експертът. Според него обаче и при нови избори нищо няма да се промени.

Настоящият бюджет е приет от НС при условие, че се очаква актуализация, подчерта Минасян. Ако не се приеме актуализация в цялостния й вид, а не само социалните предложения, увеличението на пенсиите вероятно няма да стане, прогнозира той.

Когато говорим за помощ за бизнеса, трябва да бъдем много внимателни. Това правителство малко се поувлече. Трябва да се подпомагат бедстващите слоеве, а не бизнеса, смята Минасян.

12% е заложената инфлация в актуализацията на бюджета. Ние сме свързани с еврото, така че до голяма степен, какво ще стане с нашите цени, зависи от това какво ще стане с еврото, допълни Минасян.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай