Събота,

Икономист с тежка прогноза за инфлацията, какво ни чака

От: Агенция Стандарт -
11965
Икономист с тежка прогноза за инфлацията, какво ни чака
A
A
A

До края на годината инфлацията у нас вероятно ще достигне 20%, а антикризисните мерки, които се прилагат, са палиативни. Това мнение изрази в ефира на предаването „Пресечна точка” здравният икономист Аркади Шарков.

Според него трябва да се намалява ДДС на стоките с най-регулирани цени, каквито са лекарствата, например. Понижаването на налога за останалите продукти, сред които е и хлябът, в повечето случаи е в ползва на производителите, коментира още Шарков. И прогнозира още по-сериозен скок на потребителските цени наесен.

„Темата за антикризисните мерки е безкрайна и води до голямо надлъгване”, каза от своя страна журналистът Валери Найденов. Той изрази надежда, че страната ни няма да бъде приета веднага в еврозоната, защото в противен случай „ще видим какво означава зловеща инфлация”.

Предприемачът Андрей Бъчваров също заяви, че не е оптимист по въпроса за това дали мерките срещу инфлацията ще проработят. И подчерта, че от работодателите не може просто да се изисква „да имат едни пари за по-високи заплати”.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com