Икономист ни порази! Изненада за цените и доходите у нас

Коментарът на Красен Станчев за икономическата ситуация у нас

Икономист ни порази! Изненада за цените и доходите у нас | StandartNews.com

Твърде интересно сравнение за цените и доходите преди почти 25 години и сега направи икономист.

"За много дълъг период от време имаше двойно или тройно покачване на цените, но петорно покачване на доходите. Наскоро имаше проблем с горивата. Всъщност се оказа, че през 1999 г. в България за един литър бензин се е работило около час, а сега 13 минути, изчислено през средната работна заплата.“Това коментира в студиото на "Добро утро, Европа“ икономистът доц. Красен Станчев.

Единственият проблем сега е политическият риск и това е Украйна. Това е единствената разлика, която създава несигурност и проблеми с бъдещето.През последните две години България е на първо място по ръст на доходите, коментира Станчев.Според него увеличенията на минималната заплата и предоставянето на компенсации заради повишените цени всъщност казва на търговците "Има пари, вдигайте цените“.

Според икономиста правителството трябва да разглежда едновременно бюджета за тази, но и за следващите две години."Вероятно ще трябва да има орязване на разходи, тъй като икономиката ще забави своя ръст, а може дори и да стигне почти до нула“, отбеляза Станчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай