Икономическо чудо в Пловдив. Гигант отваря нов завод

Десетки нови работни места

Икономическо чудо в Пловдив. Гигант отваря нов завод | StandartNews.com

Икономическо чудо в Пловдив. Гигантът Milara International подготвя нов завод в Тракия икономическа зона с инвестиция за 22 милиона долара. Във фабриката ще се произвеждат електромобили - малки товарни превозни средства с алтернативно задвижване.

Очаква се заводът да е готов до април,  коментира Красимир Петков, главен изпълнителен директор на Milara International, по телевизия Блумбърг. Той е в непосредствена близост до стария, при това в чертите на град Пловдив.

Амбицията е до средата на годината капацитетът за производство да достигне 10 000 автомобила. Инвестицията около разработката на превозните средства възлиза на 60 милиона долара, като основните пазари, към които се насочва продукцията на компанията, са Израел, Франция, Италия, Германия и САЩ. България обаче не изпада от фокуса на продажбите. Някои общини в страната са закупили произведени от Milara електрически камиончета отново с логистични цели и за превози. Изработката на автомобила е направена от български инженери, които имат изключителен талант и въображение, допълни още Петков.

Milara International е компания фокусирана върху разработката на роботи и развива дейност в  областта на комплексна роботизация. През годините се захваща с производство на военни роботи, а основния бизнес е насочен в разработването на техника, нужна на полупроводниковата индустрия, уточни изпълнителният директор на компанията. По-късно започва да произвежда електрически малки камиони, целящи да превозват стоки и товари по екологичен начин.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай