Сряда,

Иде световна криза. Финансист с шокиращ съвет

От: Редактор -
Иде световна криза. Финансист с шокиращ съвет
A
A
A

Влизаме в абсолютно сигурна световна финансова криза и в момента трябва да се харчи повече. Това мнение изрази по БНР Калоян Буковски, консултиращ мениджър във Великобритания, ръководител на проекти за прогнозни модели и оценка на кредитен риск във финансовия сектор, както и създател на платформата „Българи от ново време“.

„В глобален план предстои криза, която изисква обратното на предложените от Николай Василев икономически политики“, подчерта Калоян Буковски, цитиран също от investor.bg.

По думите му в момента трябва да се харчи повече. „Ако всеки свие портфейла, бизнесите започват да страдат и съответно цялата икономика се затлачва, а излизането от криза става все по-трудно. Затова и много държавни хазни се отключват в този момент за подпомагане на бизнеса“, посочи финансистът.

Когато Николай Василев бе предложен за премиер от ИТН и  очерта идеите си за икономическото бъдеще на България, той лансира стратегията за съкращаване на бюджетните разходи като начин за справяне с кризата.

На думите му възрази дори служебният вицепремиер Атанас Пеканов във фейсбук, като изтъкна, че огромна част от държавите в ЕС, а и по света, са подходили по съвсем различен начин – увеличили са държавните разходи в много по-голяма степен поне в краткосрочен план.

 

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички