И Burberry бяга от Китай

Богатите китайци не смеели да се покажат на публични места

И Burberry бяга от Китай | StandartNews.com

Световната марка Burberry обяви, че закрива първите три магазини в Китай заради усложнената ситуация с коронавируса, пише The Guardian.

От компанията обясняват, че останалите магазини ще работят засега със съкратено работно време, защото от началото на годината оборотът е намалял с 80%. Спад имало при всички популярни марки за дрежи и обувки.

Причината е, че богатите китайци избягват да се появяват на обществени места, а останалите предпочитали да купуват само стоки от първа необходимост. Заради преустановените полети в Китай рязко намалели чуждите туристи, които също масово  пазарували.

Коронавирусът удари потреблението, особено на луксозни стоки, заяви генералният диретор на компанията за Китай Марко Гобети. Според него е невъзможно да се предскаже колко дълго ще продължи тази ситуация. Той обаче заявил, че загубите на Burberry в Китай вече надхвърлят многократно тези по време на антиправителствените протести в Хонг Конг.

Преди два дни Adidas също обяви, че заради силно намалените продажби компанията закрива голяма част от магазините си в Китай.

По последни данни заразените с коронавируса са 31 000.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай