HP: Изоставаме от конкурентите си

HP: Изоставаме от конкурентите си | StandartNews.com

Калифорния. HP изостава от конкурентите си, това разкри по време на реч пред анализатори изпълнителният директор на компанията Мег Уитмън. Тя все запазва оптимизъм за развитието на HP, информира още онлайн изданието Barrons's.

"HP е малко назад в играта", споделя Уитман. Тя каза още, че компанията има още доста работа, която трябва да извърши и да подобри темпото си.

"IT индустрията се променя и стари приятели се превръщат в конкуренти. Устройствата с Intel процесори и Windows се изместват от ARM базирани компютри и мобилни устройства", заяви Уитман. По думите й, тези промени на сегмента водят до преобразуване и на самите компании.

"Сегашните дългогодишни партньори като Intel и Microsoft, се превръщат в директни конкуренти", споделя изпълнителният директор на HP.

Тя смята, че HP е добре подготвена за реорганизирането на индустрията. До момента производителят е изпълнил и повечето си основни цели за годината и е в позиция да отговори и на годишните си прогнози. "Предоставяне на решения за новия стил в IT", е краткото обобщение на стратегията на HP, допълва Уитман, цитирана от Дневник.

"Реалността е, че управляваме голямо портфолио от бизнеси, които, когато се управляват правилно, добре ще позиционират HP за бъдещето", завършва тя. И разкрива сериозните амбиции на фирмата в краткосрочен план. "До 2016 г. HP ще бъде водеща индустрията компания".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай