Хампарцумян отсече! Голяма новина за еврото

Готови ли сме вече да го въведем

Хампарцумян отсече! Голяма новина за еврото | StandartNews.com

Дойде много добра вест за приемането на еврото у нас.

Банкерът Левон Хампарцумян, зам.-председателят на АКПБ Деян Василев и председателят на сдружение „Институт на дипломираните финансови консултанти” Преслав Китипов коментираха в „Твоят ден” присъединяването на България към еврозоната, инфлацията и заплатите в страната.

„Страховете, които се насаждат у обществото, че приемането на еврото не било чак толкова добро, са абсолютно безпочвени и това е факт, защото има само положителни импликации за това събитие, което се очаква да се случи през 2025 година”, поясни Китипов.
„Имаме техническата възможност през 2025 година да приемем еврото. Това окончателно ще се разбере напролет. Правителството и хората в парламента, които го подкрепят, са мотивирани да го направят”, добави Хампарцумян.

„Инфлацията скрива своята ужасна глава. През последните месеци виждаме, че тя спада все повече. Очакванията са през 2024 тя да намалее”, заяви Василев. Той коментира, че България има четири критерия за влизане в еврозоната, три от които вече покрива.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Иван
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може----- https://da.gd/xlbio

Откажи