ГЕОТЕХМИН ремонтира болницата на Етрополе

Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен с Почетна грамота за дарителство от МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев“

ГЕОТЕХМИН ремонтира болницата на Етрополе | StandartNews.com
  • Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен с Почетна грамота за дарителство от МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев“

С тържествен водосвет за здраве и благоденствие бе отбелязано приключването на ремонтните дейности на покрива МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев“ Етрополе". На събитието на 2 юли присъстваха кметът на общината Димитър Димитров, г-жа Станка Димитрова, зам.-кмет, д-р Галя Василева, управител на болницата, представители на дарителите – Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин ООД и инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на Елаците-Мед, лекари, медицински сестри и др.

Ремонтът на болницата е вторият социално значим проект, реализиран по Благотворителната програма „Българските добродетели“ със средства на  четири дружества от Група ГЕОТЕХМИН – Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геострой АД и Геотрейдинг АД.

Болницата в Етрополе е общинско лечебно заведение с голямо обществено значение. В нея се обслужва, диагностицира и лекува населението на общината, както и пациенти и от други райони – Ботевград, Правец, Златица, Ябланица, Тетевен. Персоналът є е с доказан професионализъм и утвърден авторитет.

Благотворителната програма „Българските добродетели“ е основана от управителя на Геотехмин проф. дтн инж. Цоло Вутов. През 2020 г. по негова инициатива бяха подписани споразумения за подпомагане на социално значими проекти в пет общини заради очакваните последствия от пандемията от Covid-19.

„Това е второто ни събиране в рамките на месец и половина, което е показателно, че споразумението за партньорство, което подписахме през 2020 г., е жизнено и предвидените проекти се реализират. Ремонтът на покрива на болницата е още една значителна инвестиция“ – каза кметът Димитър Димитров на събитието по освещаването. През май с тържествено събитие бе отбелязано завършването на друг значим ремонт по програма „Българските добродетели“ в СОУ „Христо Ясенов“ – Етрополе.

На събитието д-р Галя Василева, управител на болницата, удостои основателя на програма проф. Цоло Вутов с Почетна грамота за проявените добросърдечност и благородство и връчи сертификати за направените дарения на четирите дружества.

„Благодаря на Група ГЕОТЕХМИН за поредния благороден жест за ремонта на покрива на болницата. Всички ние знаем, че той не е ремонтиран основно от пускането є в експлоатация“ – каза д-р Василева и допълни: „Дълбоко сме признателни и за изключителната подкрепа, особено в условията на епидемичната обстановка през 2020 г., когато здравната система бе изправена пред сериозни предизвикателства и ние получихме дарение на медицинско оборудване от Група ГЕОТЕХМИН. Това е поредният жест.“

Ремонтът на МБАЛ „Проф. д-р Александър Герчев“ Етрополе" за нас беше важен социален проект, защото всички ние сме свидетели как лекари и медицински сестри се борят, за да защитят здравето на хората, в това число в пандемията. Подобряването на условията в болницата е важно както за медицинските специалисти, така и за всички пациенти, които идват тук да търсят лекарска помощ“ – каза г-н Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин ООД.

Снимка: Кметът Димитър Димитров и представители на дарителите – инж. Драгомир Драганов и г-н Доминик Хамерс

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай