Гърция и Турция се борят за българските туристи

Ако някой иска да се поглези, наемът на яхта на Кавала за шестима с капитан за 3 дни е 460 лв.

Гърция и Турция се борят за българските туристи | StandartNews.com

Гърция и Турция се борят за българските туристи. След като паднаха всички ковид ограничения, интернет завря от оферти за евтино море. На фона на цените по родните курорти, комшиите предлагат 4-звезден луксозен SPA хотел на брега в Лептокария при ултра олинклузив за 105 лева на човек. Офертата е на една и съща цена от сега до 2 октомври и включва консумация на бийч бара на плажа, външни басейни - детски и плувен с чадъри и шезлонги, детски площадки, мини клуб, паркинг, Wi-Fi, гмуркане. Престоят на дете до 14 г. е безплатен. Тризвездните хотели пък са на цена 50 лв. на човек.

Ако някой иска да се поглези, наемът на яхта на Кавала за шестима с капитан за 3 дни е 460 лв.

Тази година офертите са разнообразни - от такива с безплатни бонуси до предлагащи невероятен лукс. Например голям европейски туроператор дава безплатен самолетен билет до Корфу за тези, които изберат да почиват в една от 17-те му вили на йонийския остров. Островите Миконос, Санторини, Крит и Парос са сред най-предпочитаните дестинации за желаещите да наемат вили. На Миконос са най-скъпите предложения в цялото Средиземноморие. Някои от вилите на "Острова на ветровете" с гледка към плажа се предлагат за над 100 хиляди евро на седмица, отбелязва гръцкото издание Нюз 247, цитирано от БТА.

Но държавата също стимулира туризма. Атина отделя 30 млн. евро за безплатна почивка на работещите гърци и семействата им. Те получават ваучери за нощувки и намаления на транспортните разходи. Голям възход има от началото на годината на круизния туризъм, като само за пристанище Солун е с 250% ръст, съобщават от министерството на флота.

Турските хотелиери също насочват вниманието си към страната ни и гостите от други Балкански държави - Сърбия, Румъния и Молдова, за да компенсират загубата на украинските туристи. Това заяви пред румънски медии Осман Айък, представител за туризма в кметството на Анталия, предаде Аджерпрес.

"Анталия е специална в контекста на войната, защото туристите от Украйна и Русия са мнозинство тук. За тази година обаче сме доста скептични. Ще се опитаме да компенсираме, да се концентрираме върху Балканите - Сърбия, Румъния, Молдова, България", казва той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай