Google свърза с оптична мрежа Европа и Индия

Ще има връзка и между Израел и Саудитска Арабия

Google свърза с оптична мрежа Европа и Индия | StandartNews.com

Проектът на "Гугъл" (Google LLC) за свързване на Европа и Индия чрез оптична мрежа също така ще свърже директно Израел със Саудитска Арабия, заобикаляйки Египет, за да се избегнат таксите, които Кайро налага за използването на египетската земя и води, съобщава в понеделник "Уолстрийт джърнъл", позовавайки се на анонимни източници, запознати с проекта.

Финансово издание посочва, че технологичният гигант се конкурира с "Фейсбук" (Facebook), когато става въпрос за разширяване на мрежовия капацитет и се стреми да финализира усилията за достигане на нивата на облачните изчисления на компаниите Microsoft Corp. и Amazon.com Inc.

Oman Telecommunications Co. и Telecom Italia SpA са партньори на Google по проекта, който се очаква да струва не повече от 400 милиона щатски долара, като подводният кабел е с дължина над 5000 мили.

Вътрешните източници на "Уолстрийт джърнъл" обаче предупреждават, че планът може да не бъде реализиран, тъй като компанията се нуждае от зелена светлина от няколко правителства, чиито държави се намират по маршрута на оптичната мрежа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай