Газпром потвърди: "Северен поток" спира

Компанията обяви на 19 август, че газопроводът временно ще спре да работи

Газпром потвърди: "Северен поток" спира | StandartNews.com

Руската енергийна компания "Газпром" потвърди спирането на "Северен поток 1" от 31 август до 3 септември. Това съобщава ТАСС , позовавайки се на съобщение на компанията, публикувано в платформата Seeburger.

Отбелязва се, че изпомпването по газопровода ще спре от 04:00 часа (московско време) на 31 август до 04:00 часа (московско време) на 3 септември поради ремонт на единствения останал в експлоатация газопомпен агрегат.

Компанията обяви на 19 август, че "Северен поток 1" временно ще спре да работи, като обясни това с извършване на профилактика.

По-рано Bloomberg, позовавайки се на изявление на икономиста на консултантската компания Лиам Пийч , съобщи , че Русия може да спре износа на газ за страните от Европейския съюз за една година без негативни последици за нейната икономика. Отбелязва се, че без европейския пазар руската страна е в състояние да печели до 20 милиарда долара на тримесечие от износа на газ, въпреки намаляването на обемите.

Преди това читатели на германското списание Spiegel разкритикуваха новината, че от 31 август до 2 септември транспортирането на газ по Северен поток ще бъде спряно поради планов ремонт. Те се опасяват, че доставките могат да спрат напълно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай