Форбс преговаря с Дойче банк за евентуална продажба

Форбс преговаря с Дойче банк за евентуална продажба | StandartNews.com

Ню Йорк. Американското издателство Forbes Media LLC преговаря с Дойче банк да организира продажбата, като според източниците може да се очакват не по-малко от 400 милиона долара, предаде Bloomberg. Първите контакти с потенциални купувачи щели да започнат в близките няколко седмици.

Издателството, ръководено от Стив Форбс, разглежда възможност да продаде едноименното финансово-икономическо списание.

Раздялата няма да е изненадваща на фона на тенденцията издатели да продават свои печатни издания, основно заради това, че конкурeнцията на интернет е все по-силна, а приходите от реклами и продажби на тиражи бързо намаляват. Така се случи вече с Нюзуик и Бизнесуик.

Форбс излиза в САЩ от 1917г. и е едно от най-авторитетните и популярни икономически списания в света. Редакцията е на Пето авеню в Манхатън, а главен редактор е 66-годишният Стив Форбс, внук на основателя Бърти Чарлз Форбс.

В САЩ тиражът му надхвърля 900 000 броя, а приходите от реклама за миналата година са били 275 млн. долара, или с 19% по-малко спрямо 2008г. Общата аудитория по света надхвърля 5 милиона души, защото списанието излиза в национални варианти в много държави по всички континенти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай