Събота,

Еврохолд и Индия пауър с оферти за активите на ЧЕЗ

От: Редактори -
132
Еврохолд и Индия пауър с оферти за активите на ЧЕЗ
A
A
A

Българското дружество „Еврохолд“ и индийското „Индия Пауър“ са подали обвързващи оферти за българските активи на енергийната компания ЧЕЗ. Това съобщи БНР, като се позова на пресцентъра на компанията в Прага.

Оттам отказали подробности около самите оферти, но подчертали, че все още имат договор с „Инерком“.

От „Еврохолд“ също потвърдили информацията за БНР минути преди да изпратят официалната си позиция. В нея категорично заявяват, че обвързващата оферта е подадена самостоятелно - без участието на други компании, а финансирането ще е от собствен капитал и западноевропейски банки.

Практически по този начин се отрича информацията, поне на този етап, че „Еврохолд“ възнамерява да работи с „Инерком“ по сделката, а финансирането ще дойде през руски банки. От компанията допълват, че възнамеряват да се разделят с част от активите си извън застрахователния бизнес и очакват през април одобрение за емисия за набиране на капитал от 80 млн. евро.

От Прага обяснили, че тепърва ще оценяват обвързващите оферти и ще решат какви нови действия да предприемат. Оттам категорично подчертаха, че все още имат договор с „Инерком“, въпреки че те вече не са привилегировани в преговорите и не успяха да съберат необходимия капитал, за да платят за българските активи в срок. Освен това КЗК има възражения срещу сделката с „Инерком“.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички