Евроинс купи Интерамерикан

Евроинс купи Интерамерикан | StandartNews.com

София. Ахмеа и Евроинс Иншурънс Груп подписаха договор за българските застрахователни компании Интерамерикан България и Интерамерикан Животозастраховане. Споразумението касае прехвърляне на застрахователните дейности на Ахмеа в България. Сделката се очаква да бъде завършена през втората половина на 2013 г. след одобрение на регулаторните органи, съобщиха от Евроинс.

„Сделката е резултат от стратегията ни за развитие на международния бизнес на Ахмеа. Възнамеряваме да инвестираме в големи компании в нашата основна сфера на дейност общо застраховане и здравно осигуряване, които работят чрез директни канали за продажба или посредством банкови продукти. Уверени сме, че с подкрепата на Евроинс Иншурънс Груп Интерамерикан ще продължи развитието си на разрастващия се български застрахователен пазар и ще продължи да работи в услуга на клиентите и акционерите на дружеството", сподели Вилем фан Даун, председател на Управителния съвет на Ахмеа.

„Доволни сме, че постигнахме съгласие с Ахмеа по покупката на Интерамерикан България. С тази сделка Евроинс Иншурънс Груп ще придобие всички застрахователни лицензи – за общо и животозастраховане, и здравно осигуряване. Дружеството ще може да предложи на настоящите и бъдещите си клиенти пълна гама комбинирани застрахователни продукти. Радваме се, че с тази сделка застрахователната група продължава стратегията си за развитие", коментира изпълнителният директор на Евроинс Иншурънс Груп Кирил Бошов.

С оглед гарантиране на безпрепятственото прехвърляне и подкрепа за развитието на компанията, настоящият изпълнителен директор на Интерамерикан България Доминик Боден прие да остане в дружеството и при новия собственик.

Ахмеа е застрахователна група с корпоративно управление, което балансира интересите на клиенти, партньори, служители и акционери. Освен в Холандия, който е родния й пазар, компанията активно оперира в други пет европейски държави (Турция, Русия, Гърция, Словакия, Ирландия), като персоналът наброява 22 000 служители. Ахмеа е холдингова компания, която включва дружествата Centraal Beheer Achmea, Interpolis, Avéro Achmea, Zilveren Kruis Achmea, FBTO и Agis. Те формират най-голямата застрахователна група в Холандия по отношение на реализиран премиен приход. Централата на Ахмеа е в Зайст.

Евроинс Иншурънс Груп е една от най-големите независими групи, оперираща в Централна и Източна Европа. Компанията има около 7% пазарен дял в България, Румъния и Македония и персонал от 1100 служители. Евроинс е дъщерно дружество на Еврохолд България – водеща българска холдингова компания, оперираща на Балканите и фокусирана в предлагането на небанкови финансови услуги и управление на активи. Централата на дружеството е в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай