Ето защо нашенци пазаруват в Одрин

Чакането е по няколко часа, но пък сметката от пазаруването излиза

Ето защо нашенци пазаруват в Одрин | StandartNews.com

Откакто трафикът се отпуши, на ГКПП Капитан Андреево е истинска лудница. Българите се юрнаха да пътуват до Одрин, за да пазаруват там. Чакането е по няколко часа, разказват редовни пътници. Но пък сметката от пазаруването излиза, пише "Марица".

Според брошурата на хипермаркет "Мигрос", любим на нашенци, в момента килограм картофи струва 1 турска лира, или точно 23 стотинки. Намалението е с 50%. Прясното мляко е 1,14 лева, или наполовина по-евтино от българското. Червените чушки са намалени на под 4 лири  и така килограмът излиза под левче. Ученическите пособия също излизат по-евтини от нашия пазар. Тетрадка от 80 листа, голям формат, например се купува за 67 стотинки. Прахосмукачка на "Електролукс" излиза 167 лева, а шарени слушалки за тийнейджъри струват под 7 лева.

Перилните препарати и дрехите обаче са цел №1 на нашенци.

Въпреки че често пътуващите съобщават, че цените са вдигнати независимо от ниския обменен курс на лирата, качествени реплики на спортни облекла от две части могат да се намерят и за под 40 лева. Но дори и в мола, където пазарлъкът не е много приемлив, хората казват, че е имало пробиви и са им намалявали допълнително желания артикул.

Изгодно е да се купуват от Турция и лекарства, стига да знаете тамошния аналог на медикамента и да имате рецепта. Характерно за комшийската страна е, че цените във всички аптеки са идентични - без значение дали са  в мола, или в някой квартал на града.

В момента на границите не се изискват PCR тестове, само носенето на маски е задължително и на открито, и на закрито.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай