Ето какво българите купуват най-много в eBay

Значително покачване в продажбите на училищни пособия и офис консумативи през последните няколко месеца

Ето какво българите купуват най-много в eBay | StandartNews.com

Значително покачване в продажбите на училищни пособия и офис консумативи през последните няколко месеца

С наближаването на новата учебна година, eBay разкрива кои са най-предпочитаните от българите офис консумативи и училищни пособия сред безкрайното разнообразие от продукти и цени, които се предлагат на платформата. По време на пандемията значително са се увеличили продажбите на артикули, свързани с обучението и работата вкъщи, за което са допринесли и удобствата, които eBay предлага при пазаруване. Статистиката показва, че адаптирайки се към новата реалност, потребителите на практика създават офиси и класни стаи в домашни условия с всичко - от модерните технологи до чиновете и столовете.

Според данните на платформата от началото на тази година към момента най-купуваните артикули от България са мобилни телефони и смартфони и слушалки, последвани от лаптопи и нетбуци, както и USB флашки, таблети и четци за електронни книги. В последната категория българите изглежда предпочитат таблетите с Android. За периода август - ноември миналата година продажбите на мобилни и смартфони са се увеличили с 25% в сравнение с предходните четири месеца през 2019 г. (от април до юли), като Apple iPhone е начело на класацията.

Тази година продажбите на лаптопи и нетбуци в България отбелязват ръст от +7% за февруари в сравнение със същия месец на предходната година, а водещите в категорията марки са Dell, Lenovo и HP. Само за месец август 2019 г. увеличението в категорията е +25% спрямо същия месец на предходната година. Лаптопите и нетбуците са сред най-предпочитаните артикули купувани от eBay от българите отчитайки постоянен растеж на продажбите през последните четири години.

Категорията USB запаметяващи устройства отбелязва +12% увеличение през октомври 2019 г. в сравнение със същия месец на предходната година. Освен това, от септември до ноември 2019 г. има увеличение с +16% при слушалките, докато таблетите и четците за електронни книги са отбелязали ръст от +8% през тези месеци в сравнение със същия период на предходната година. Тази тенденция на стабилно увеличаване на покупките може да се обясни с подготовката за новата учебна година както в училище, така и в университета.

Говорейки за обучение, не можем да пропуснем и категорията Раници и чанти с огромното ѝ разнообразие от артикули и цени на платформата. Българските родители подготвят не само учениците с удобни чанти, но и малчуганите, които все още са в детската градина, с най-различни раници с любими герои от “Замръзналото кралство”, Мики Маус и Хари Потър.

2020 година несъмнено е най-необичайната в живота на днешните ученици и студенти. Предизвикателството да се адаптират към новата учебна среда и да придобиват нови знания и умения дори извън класната стая им създава по-малко затруднения, благодарение на широката гама от продукти и удобството за пазаруване на глобалната платформа eBay.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай