Ерменков: ЕРП-тата с 850 млн. неправомерни приходи

Ерменков: ЕРП-тата с 850 млн. неправомерни приходи | StandartNews.com

София. „850 милиона са установените неправомерно направени приходи от ЕРП-тата. Разделени на 1 милион потребители за 4 години, значи, че всяко домакинство всеки месец е плащало по 20 лева неправомерно на ЕРП-тата". Това обяви в сутрешния блок на Нова депутатът от БСП Таско Ерменков.

ЕРП-тата надписвали 20 лева на месец на домакинство, обясни той.

Нарушенията на ЕРП-тата трябва да бъдат санкционирани, но глобите не трябва да се отразят върху цените на тока за потребителите, категоричен бе социалистът.

„Ако се отнемат лицензи, причината ще е нарушения", добави Ерменков.

„Случаят с ЕРП-тата е показател дали след толкова много години върховенството на закона ще бъде приложено", обясни още той.

Одит на дружествата не е правен от 2008 година до 2012-та, изтъкна депутатът от БСП. И уточни, че атаките срещу енергодружествата нямат нищо общо с предизборната кампания за евровота.

„Числата не са плод на една седмица работа и едва ли можем да свържем дейността на ДКЕВР с изборите", каза Ерменков.

Депутатът отхвърли и обвиненият, че лобира в интерес на „Газпром" със законодателните промени за „Южен поток".

„Няма писмо от „Газпром", с което да ни се казва да вмъкнем законодателен текст. Кълна се в име и чест", добави той. И продължи с думите: „Внесохме промени в закона, за да синхронизираме българското законодателство. Обсъдили сме ги с министерство на икономиката и енергетиката".

„Имаме морска част на тръбопровода, която свързва руския бряг с българския. Всеки, който докара газ тук, ще има достъп до приемната станция", категоричен бе Ерменков. Той уточни, че морската част на газопровода е отделена, а за останалата част на тръбата са дали възможност на комисар Йотингер да води преговорите с Русия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай