Ел Би Булгарикум загърби веригите, сваля цените

Държавната млекопроизводителна фирма няма интерес да работи с големите вериги

Ел Би Булгарикум загърби веригите, сваля цените | StandartNews.com

Държавната млекопроизводителна фирма "Ел Би Булгарикум" няма интерес да работи с големите вериги, заради политиката им на надценки на стоките и отношения с производители и доставчици. Това стана ясно от думите на изпълнителния директор на компанията Владимир Русев.

Иначе с над 40% по-ниски са цените на сиренето и кашкавала, при запазване на същото качество, подчерта Русев в интервю за бТВ.

„След като анализирахме ситуацията вътре в дружеството и договорите с доставчиците ние започнахме да предоговаряме тези условия, стартирахме процес на оптимизация вътре в производствените ни цехове, в процес сме и на разговори  с нашите доставчици за гарантиране на качеството на суровото мляко“, обясни той.

Русинов разкри, че са свалили цените от 1,50 лв. за литър сурово мляко до 1,08 лв., като сега подписват договори на 85-90 стотинки за литър. „Цените на всичко останали суровини, които използваме при производството на сирене и кашкавал, също са намалени“, допълни той.

Шефът на „Ел Би Булгарикум“ съобщи, че освен на кашкавала и сиренето държавната компания е коригирала цените и на свежите млечни продукти. Според него само ежедневните оптимизации ще доведат до трайно понижаване на тези цени.

„Оборотът на компанията се увеличи почти двойно – до 26 април нашето счетоводство трябва да представи финансов доклад за първото тримесечие и тогава ще видим резултатите. Предвид спазването на икономическите правила за себестойност и формиране на цена вярвам, че ще сме на плюс“, съобщи Владимир Русев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай