Вторник,

Дянков: Кабинетът да развърже кесията

От: СТАНДАРТ -
Дянков: Кабинетът да развърже кесията
A
A
A

Правителството трябва да развърже кесията, да запази работни места и да създаде нови. Това заяви вицепремиерът и финансов министър в първия кабинет на Борисов Симеон Дянков в интервю за БНТ.

За мен е важно правителството да помогне на бизнеса сега, а не след 3 или 6 месеца. За момента вървим към малък растеж - 2, 2,2 процента, което не е достатъчно за българската икономика, трябва да надскочим 3 процента тази година, каза финансистът. Той препоръча правителството да актуализира бюджета. Важни са политиките в транспорта, селското стопанството и мебелната индустрия, каза още Симеон Дянков. Според него до 203 години ще се наложи и вдигане на ДДС.

Възстановяване на България ,както и на всички останали държави, зависи от ваксинацията. Тя ще сложи край на мъчителните месеци за туризма и транспортната индустрия, както и за много други бизнеси, които зависят от социални контакти, обясни експертът. Колкото по-бързо България успее да влезе в добри темпове на ваксинация, толкова по-бързо ще се развие и българската икономика, и ще излезем от тази дълбока криза, каза Дянков.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички