Домусчиев: Активите ми са 1 млрд.лв

Домусчиев: Активите ми са 1 млрд.лв | StandartNews.com

София. До момента активите ми са над 1 милиард, каза бизнесменът Кирил Домусчиев пред NTV. "Ние всеки месец трябва да си плащаме на 6000-7000 служители по целия свят. И трябва да си поддържаме репутацията пред банките. Ние поддържаме контакти с най-големите банки в света и е достатъчно един път да стъпиш на криво, за да се объркат нещата", поясни той.

Домусчиев „върна лентата" назад, когато е стартирал бизнесът му. „Аз нямам никакви притеснения кога направих първия си милион. Трудно стигнахме до него, защото бяхме много малки с брат ми. Трудно ни беше, започнахме от нулата – от търговия, малко производство. Продавали сме включително и на сергии", обясни Домусчиев и заяви, че няма недостоен или срамен труд.

Попитан защо все пак ходи с 8 охранители, той отговори, че продължава да се грижи за своето оцеляване във всякакъв смисъл. „Нормално е да има и заплахи за живота ми. Който не се е занимавал с бизнес в България, той не знае. Принудени сме да се защитаваме, няма как", поясни Домусчиев. Той не скри и факта, че стъклата в дома му са бронирани. „Спират слънцето, но спират и куршумите", каза на шега той. Кирил Домусчиев подчерта, че няма врагове и не се занимава с „неподходящи хора". "Освен това бизнесът, който развивам, е предимно извън България. Така че не се занимавам да давам рушвети - практика, която съществува тука и до днес", поясни той.

На въпрос дали са чисти парите му и как ще коментира спекулациите, че техният произход е съмнителен, Домусчиев отговори категорично: „Какви ли не истории се разказват, но всичко е доказуемо".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай