Димитровград отново обгазен, а ТЕЦ "Марица 3" вече е затворен

Кой трови града днес? Защо министър Сандов мълчи?

Димитровград отново обгазен, а ТЕЦ "Марица 3" вече е затворен | StandartNews.com

300% завишение на нормите за серен диоксид във въздуха в Димитровград!

Димитровград за пореден път бе напълно обгазен с така вредния серен диоксид. Това показват официалните данни за нормите на серния диоксид на всички измервателните станции в града. Наблюдава се огромно превишение на допустимите количества серен диоксид в атмосферния въздух. В МОМЕНТА ПОКАЗАТЕЛИТЕ СА СЪС СТОЙНОСТИ 300% НАД ПОЗВОЛЕНИТЕ. Данните са публични и достъпни на сайта  www. eea.government.bg, а могат да бъдат  наблюдавани и на страницата на Община Димитровград.

Въпросът „Кой замърсява Димитровград?“ тежи с още по – голяма сила, защото до сега за виновник бе нарочен ТЕЦ МАРИЦА 3, а дружеството бе затворено преди седмица. Възникват въпросите.

Кой обгази града днес?

Защо РИОСВ и министър Сандов мълчат за днешното обгазяване?

Защо мълчи зеленият депутат Владо Панев?

Къде са националните медии?

Прикрива ли се истинският замърсител зад гърба на ТЕЦ Марица 3 Димитровград?

Отчита ли коректни данни остарялата измервателна станция?

ТЕЦ Марица 3 беше запечатан с  ефектна и изключително показна акция, но ефектът от неговото спиране за качеството на въздух, е нулев. Нещо повече, серният диоксид отново е във въздуха и то в изключително опасни за здравето количества. Нещо повече,  спирането на въглищен тец в момент, когато Русия спира газа е проява на тотална неадекватност и безотговорност от страна на Министъра на околната среда и водите Борислав Сандов и радетелят за „чист въздух“ „зеленият“ депутат Владо Панев.

Кой ще плати цената за поредната „безумица“ на Сандов, Панев и сие?

Не е ли време въпросният г-н Сандов да реши най накрая какъв ще го играе „природазащитник от  НПО на грантова хранилка“ или поне за малко поне малко отговорен държавник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай