Събота,

Димитровград отново обгазен, а ТЕЦ "Марица 3" вече е затворен

От: Стандарт -
1284
Димитровград отново обгазен, а ТЕЦ "Марица 3" вече е затворен
A
A
A

300% завишение на нормите за серен диоксид във въздуха в Димитровград!

Димитровград за пореден път бе напълно обгазен с така вредния серен диоксид. Това показват официалните данни за нормите на серния диоксид на всички измервателните станции в града. Наблюдава се огромно превишение на допустимите количества серен диоксид в атмосферния въздух. В МОМЕНТА ПОКАЗАТЕЛИТЕ СА СЪС СТОЙНОСТИ 300% НАД ПОЗВОЛЕНИТЕ. Данните са публични и достъпни на сайта  www. eea.government.bg, а могат да бъдат  наблюдавани и на страницата на Община Димитровград.

Въпросът „Кой замърсява Димитровград?“ тежи с още по – голяма сила, защото до сега за виновник бе нарочен ТЕЦ МАРИЦА 3, а дружеството бе затворено преди седмица. Възникват въпросите.

Кой обгази града днес?

Защо РИОСВ и министър Сандов мълчат за днешното обгазяване?

Защо мълчи зеленият депутат Владо Панев?

Къде са националните медии?

Прикрива ли се истинският замърсител зад гърба на ТЕЦ Марица 3 Димитровград?

Отчита ли коректни данни остарялата измервателна станция?

ТЕЦ Марица 3 беше запечатан с  ефектна и изключително показна акция, но ефектът от неговото спиране за качеството на въздух, е нулев. Нещо повече, серният диоксид отново е във въздуха и то в изключително опасни за здравето количества. Нещо повече,  спирането на въглищен тец в момент, когато Русия спира газа е проява на тотална неадекватност и безотговорност от страна на Министъра на околната среда и водите Борислав Сандов и радетелят за „чист въздух“ „зеленият“ депутат Владо Панев.

Кой ще плати цената за поредната „безумица“ на Сандов, Панев и сие?

Не е ли време въпросният г-н Сандов да реши най накрая какъв ще го играе „природазащитник от  НПО на грантова хранилка“ или поне за малко поне малко отговорен държавник.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com