Депутат – издател скочи на рекламата за декодерите

Депутат – издател скочи на рекламата за декодерите | StandartNews.com

Враца. Луди пари се харчат за реклама на цифровизацията в медиите. Така възкликна във Враца депутатът от Коалиция за България Минчо Минчев, който е и издател на вестник „Нова зора”.

21 милиона лева е отделило транспортното министерство за популяризиране на декодерите миналата година и още толкова е предвидило за тази. Като член на комисията по транспорта в парламента Минчев е получил справка коя  медия колко е получила през 2012 за тази реклама. 9 994 000 лева е взел консорциум „ТВТ” ДДЗД, по близо 3 милиона са получили бТВ-груп и ТВ7, парите за БНТ са 2,5 милиона лева, а за БНР – 1,5 милиона лева.

В същото време в бюджета въобще не са били заделени нужните 35 милиона лева за освобождаване на военните честоти, за да тръгне цифровизацията. Това налага поетапното й въвеждане. От 1 септември тя ще стартира само с 12 до 14 програми.

Минчо Минчев разкри, че се е заел да извади на светло финансирането на неправителствените организации. Справката показва, че в България те са 7742 и няма никаква следа за тяхното финансиране. Ясни са паричните потоци само в случаите, когато работят по правителствени проекти, подчерта народният представител.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай