CSIF купи рибния порт в Бургас

CSIF купи рибния порт в Бургас | StandartNews.com

Бургас. Компанията CSIF купи рибния порт в Бургас заедно с всички складове, хладилни бази и други промишлени съоръжения за обработка и съхранение на риба. Новият собственик се свързва с Цветелина Бориславова.

Сделката вече е факт след като преговорите продължиха няколко месеца, съобщиха най-официално от фирмата-продавач "Атлантик". Плановете на инвестиционното дружество CSIF (СИЕСАЙЕФ) са свързани с развитие на инфрастуктурата и създаване на нови работни места в Бургас.

По време на преговорите за продажбата председателят на борда на директорите на „Атлантик"АД Петко Русинов обясни, че акционерите са взели решение за продажбата, за да се освободят от дейностите, различни от производството търговията и преработка на риба и рибни продукти, какъвто е основният предмет на дейност на група „Атлантик". Бургаската фирма започва да работи по нов проект, свързан с изграждането на първото в страната тържище за прясна и замразена риба, каза изпълнителният директор Ивайло Русинов.

Тържището ще отговаря на всички европейски и съвременни стандарти и ще се намира на територията на Бургас. Скоро започва и изграждането на базата.

Ивайло Русинов припомни, че за изтичащия програмен период 2007-2013 година има препоръка от Брюксел към ИАРА да бъдат изградени тържища за риба, каквито у нас до момента няма. Новите борси ще улеснят и регламентират първата продажба на прясна риба. Досега рибарите продаваха рибата си направо от лодките, а при този вид търговия не може да бъде извършван качествен контрол и стоката.

Другият проект на „Атлантик" е свързан с развитието на аквакултури. Фирмата притежава втората в Европа акваферма за екзотичната риба барамунди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай