Четвъртък,

Чудо в Русе! Немски гигант позлатява града

От: СТАНДАРТ -
14341
Чудо в Русе! Немски гигант позлатява града
A
A
A

Индустриално чудо в Русе. Немски гигант ще позлати глада на Дунав.

Компанията за нагреватели Eberspaecher стартира първата копка на нова фабрика. Заводът ще произвежда електрически нагреватели, за да задоволи силното търсене на европейския пазар на леки коли, съобщават от фирмата. Производството ще започне в началото на 2024 година.

Над 500 нови работни места ще има в завода. "Ние растем с електронната мобилност", заяви пред местните медии Руслан Папазян - генерален мениджър на Eberspaecher България.

По думите му "с новия обект Eberspaecher целенасочено разширява производствената си дейност на фона на растящия пазар на електрически нагреватели през следващите години". Имаме удоволствието да реализираме това в Русе, подчертава мениджърът.

"Това е бъдещето на автомобилната индустрия. Радваме се, че Русе и неговите граждани ще имат шанса да допринесат за неговото развитие", коментира кметът на Русе Пенчо Милков.

През следващите месеци ще бъде построена сграда от 17 000 кв. м в Русенската промишлена зона Слатина, която се намира в източната част на града. Фабриката включва както производствени, така и логистични площи, комплекс от офис и столова върху парцел с размери около 53 000 кв. м с възможност за бъдещо разширение.

Сградата се фокусира върху устойчивото енергоснабдяване с фотоволтаична система на покрива и ефективна модерна система за климатизация и отопление на производствените и офис площи.

В бъдеще новият обект ще снабдява заводите на международни автомобилни производители с електрически нагреватели. Продуктите на компанията ще се използват както в електромобили, така и в и plug-in хибридни модели за европейския пазар. До края на есента се планира сградата да бъде завършена, като се очаква производството да започне в началото на 2024 година.

Германският автомобилен доставчик ще създаде около 180 работни места тази година, разширяване до 500 сътрудници и годишен производствен капацитет от около 2,4 милиона отоплителни уреди, които са планирани след 2025 година.

За да се отговори на високите изисквания на пазарите, още през януари 2023 година в Русе стартира временно производствено съоръжение, докато новата сграда бъде налична.

С приблизително 10 600 служители в 80 локации по света, Eberspaecher Group е един от водещите разработчици и доставчици на системи в автомобилната индустрия.

Семейният бизнес е символ на иновативни решения в автомобилната електроника за широка гама от превозни средства. При двигатели с вътрешно горене, при хибридни двигатели и при електромобилите - компонентите и системите от Eberspaecher се използват масово. През 2021 година компанията генерира приходи от около €6 милиарда.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com