Сряда,

Чип за пералня в автомобила: Кризата доведе до странни решения

От: Стандарт -
496
Чип за пералня в автомобила: Кризата доведе до странни решения
A
A
A

Автомобилните компании започнаха да купуват домакински уреди, за да използват електрониката им в продукцията си. Това става ясно от няколко примера от последните дни.

Холандската компания ASML, която е специализирана в производството на системи за литографски печат, публикува отчет за първото тримесечие на 2022 година, от който става ясно за огромен интерес към продуктите ѝ от един от най-големите автомобилни производители и това съвсем не е единствен случай.

Поради кризата с микрочипове някои концерни са принудени да търсят ценните компоненти в различни домакински уреди. Перални машини и системи за литографски печат са сред най-търсените домакински продукти от автомобилните производители, пише fakti.bg.

Според председателя на ASML Питър Уенинк, продължаващата криза в областта на микроелектрониката, е принудила един от големите автомобилни производители да използва чипове за домакински уреди за производството на своите продукти.

Експертът обаче не разкри името и дори не каза от коя държава е производителят, който купува техниката му, но заяви, че този метод постепенно става широко разпространен.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички