Частен порт решава държавни проблеми

Частен порт решава държавни проблеми | StandartNews.com

Частно пристанище решава държавни проблеми на трудовия пазар. Така се получава с "БМФ Порт Бургас", концесионер на терминал "Бургас-Запад". Точно преди сключването на договора за концесия много хора от администрацията на държавния порт били преназначени в "Бургас Запад" именно с цел да бъдат освободени от концесионера. Така през май "БМФ Порт Бургас" пое терминала с раздут щат от 524 души.

Въпреки тежката криза "БМФ Порт Бургас" ще сведе до минимум освободените служители. Това коментира за "Стандарт" прокуристът Борис Балев и допълни, че те ще са много по-малко от възможностите, които дава договорът за концесия. В Агенцията по заетостта в Бургас за съкращение бяха обявени 117 души, но реално ще си отидат около 70, поясни Балев. Всички те напускат по взаимно съгласие и получават по 4 брутни заплати, допълни той.


"БМФ Порт Бургас" е концесионер на терминал "Бургас Изток-2" от януари 2012 г. и на "Бургас Запад" от май 2013 г. Той повиши качеството на обслужване и постоянно отчита увеличение на товарооборота. Концесионерът вече влага договорените за "Бургас-Запад" 35 млн. лв. инвестиции. През първата година на управлението си "БМФ Порт Бургас" увеличи броя на служителите на терминал "Изток-2 с 45 души и повиши заплатите им средно с 15%.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай