Бой за имоти до Гърция! Коя е причината

Къде има регистриран огромен интерес

Бой за имоти до Гърция! Коя е причината | StandartNews.com

Българи полудяха да купуват имоти близо догръцката граница. Ето каква е причината за този интерес.

Нараства търсенето на ваканционни имоти до границата с Гърция, на юг от Кърджали купуват предимно хора, които изкарват пари с работа в чужбина. Това пише национален всекидневник сравнявайки данните за първото тримесечие спрямо същия период на миналата година, информира Родопи24.

Най-голям ръст на сделките има в службата по вписванията в Ивайловград. От януари до март 2023 г. там са регистрирани 34 покупки на имоти, което е увеличение със 143% спрямо същия период на миналата година, показват данни на Агенцията по вписванията.

Жилища на юг от Кърджали купуват предимно хора, които изкарват пари с работа в чужбина. След няколко години работа зад граница хората от региона могат да купят къща за близките си, които живеят в България. Някои пък купуват къщи с идеята, че след години ще се върнат в родината.

В службата по вписвания в Ардино за три месеца са регистрирани 29 сделки с имоти, което е увеличение със 107% на годишна база. Ардино е на второ място по ръст на покупките на имоти след Ивайловград, пише Родопи24.

В службата по вписванията в Златоград само за три месеца са регистрирани 31 сделки, което е ръст с 24% спрямо същия период на миналата година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай