Петък,

Блокираното от НАП 300 000 тона зърно било без документи

От: Стандарт -
305
Блокираното от НАП 300 000 тона зърно било без документи
A
A
A

Инспектори от „Фискален контрол“ на НАП разкриха над 300 000 тона зърно с неизяснен произход при проверка на зърнена база в с. Свобода, близо до гр. Камено, област Бургас. Контролните действия са извършени съвместно със служители от Министерство на земеделието и храните и МВР.

Проверката в базата в с. Камено е част от продължаващата от началото на март кампания на НАП, която цели да гарантира спазването на всички законови изисквания, регламентиращи доставките и търговията със зърно, олио, брашно, захар и др.

Откритите в силоза край Бургас пшеница, царевица и слънчоглед нямат документи, които да установяват произхода им, а фирмата собственик на зърнобазата е отказала да съдейства на проверяващите.

„Служителите от звеното за фискален контрол осъществяват непрекъснато наблюдение и анализ на доставките и търговията със зърно, олио и други хранителни продукти. Търговците и производителите трябва да са наясно, че ние имаме информация и няма да допуснем заобикаляне на данъчните изисквания. Благодаря на колегите за ежедневните усилия и добре свършената работа“, каза изпълнителният директор на НАП Румен Спецов.


Всички новини от категория Бизнес.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com