Роди се Еднорог! Българска фирма оценена на $1 млрд.

Компанията работи в сферата на високотехнологичните финанси

Роди се Еднорог! Българска фирма оценена на $1 млрд. | StandartNews.com

България вече има първата стартираща компания, оценена от инвеститорите на повече от 1 милиард долара.

Новината съобщи министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер по време на връчването на наградите на Българската агенция за инвестиции - „Инвеститор на годината“.

Оценената за над милиард компания се развива от три години в сферата на високотехнологичните финансии, а нейните основатели тази вечер бяха наградени с кристален плакет.

Голямата награда пък получи фармацевтична компания от Дупница. Община Благоевград пък беше отличена за своите инвестиционни проекти.

Със своите награди Агенцията за инвестиции ежегодно насърчава най-значимите инвестиционни проекти в българската икономика. Тазгодишното издание е натоварено с големи очаквания заради забавените темпове на икономически растеж през после две години, посочи изпълнителният директор на Агенцията Стамен Янев

„Благодаря на всеки за това, че ни се довери и че прави инвестиция. Ние ще отговорим със съответното доверие и подкрепа. Това е България – да инвестираш, да се развиваш, да растеш!“, добави той.

„Промяната дойде и в последните 100 дни това започва да се усеща дори в българската икономика. Нашето правителство си е поставило една изключително важна цел – да покаже, че България е място, където нови идеи могат да се случват, да растат и да създават стойност за цялото общество и за целия свят“, каза от своя страна Даниел Лорер.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай