Българите пощуряха! Ето какво се хвърлиха да купуват

Предпочитано като много сериозна инвестиция

Българите пощуряха! Ето какво се хвърлиха да купуват | StandartNews.com

В България се купуват доста солидни количества инвестиционно злато. Вложенията в него са 10 пъти по-големи, отколкото бяха през 2019 г.Златото е доказало през хилядолетията, че не губи стойността си. То гарантира сигурност в днешните бурни времена, когато не е ясно какво ще се случи.

Това заяви в интервю за БГНЕС Крум Атанасов, финансов консултант и основател на igold.

Атанасов обясни, че една от причините да се увеличи търсенето на инвестиционно злато са ниските лихви по банковите депозити."Много хора предпочитат да имат нещо сигурно във времена на война, инфлация и пандемия, което да защити парите им, отколкото да плащат банкови такси за депозитите си.

Когато лихвите станаха нулеви или отрицателни, хората изтеглиха депозитите си и ги сложиха в различни активи – не само злато, но също така акции и най-вече имоти. Спокойно мога да кажа, че златото беше на второ място след имотите“, каза той.

Почти всеки втори или трети в България вече има инвестиционно злато под някаква форма“, заяви Крум Атанасов. Някои дори го получават като подарък за празник – рожден ден или сватба. "Златото е нещо, което е масово в момента и се потребява лесно – лесно е да го закупиш, лесно е да го продадеш", добави експертът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай