Благоевградската ВиК на минус с 2 милиона лева

Благоевградската ВиК на минус с 2 милиона лева | StandartNews.com

Шефовете на срещи с абонати в райони, където мрежата често аварира

Благоевград. Финансовото състояние на дружеството към момента буди тревога. От положителен баланс за 2012година, когато "ВиК" отчита печалба в размер на 1 милион лева, сега има натрупани над 2 милиона лева задължения към държавата и доставчици. Това заяви управителят на водното дружество в Благоевград Росица Димитрова.

Изготвен е план за стабилизиране на компанията. Извършва се прецизен анализ на дълговете към и от дружеството, на технологичната ефективност, на състоянието на техническия парк и кадровата обезпеченост. Щатният състав е от 540 служители и работници, което надвишава нуждите на дружеството. В продължение на години не са правени достатъчно инвестиции в обучение и професионална квалификация на работещите, твърди Димитрова.

Разработва се нова система за комуникация с потребителите, която ще подобри качеството на услугите и ще улесни достъпа до информация. Предвиждат се дискусии в районите и населените места, където има концентрация на авариите, причина за които най-вече е амортизираната мрежа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай